Göz Hastalıklarında Ozon
Retinitis Pigmentosa (Tavuk Karası-Gece Körlüğü) Hastalığında Ozon Tedavisi
Retinitis Pigmentosa Nedir?
Retinitis Pigmentosa hastalığı sebebi bilinmeyen kalıtsal bir hastalıktır. Sık görülmemesine rağmen ilerleyerek körlüğe yol açması yüzünden nedenine ve tedavisine yönelik pek çok araştırmaya konu olmaktadır.
Retinitis Pigmentosa hastalığı genellikle çocukluk çağlarında teşhis edilir. Karanlıkta gözlerin iyi seçmemesi, çevresel görüşün bozulması, aydınlıktan karanlığa geçişte uyumun zor olması ile fark edilebilir.
Retinitis Pigmentosa ilerleyici bir hastalıktır ve vakaların yarısı orta yaşlarda yasal olarak kör kabul edilirler.
Göz dibi incelemesinde gözün içini kaplayan damar tabakada siyah renkli lekelerin görülmesi ve damarların inceldiğinin tespit edilmesi ile tanı konur.
Retinitis Pigmentosa’da gece görüşü sağlayan hücreler azalır, görme siniri belirsizleşmiştir.
Retinitis Pigmentosa hastalığı ilaç ya da ameliyatla tedavi edilemez. Vitamin takviyelerinin, anti-oksidanların ve DHA oranı yüksek balıkyağının bazı vakalarda ilerlemeyi yavaşlatabildiği görülmüştür.
Hastalık, beslenmede yapılan kişiye özel değişikliklerden de fayda görmektedir.
Ozon Terapi ile Retinitis Pigmentosa (Gece Körlüğü / Tavuk Karası) hastalığında başka hiçbir yöntemin sağlayamadığı tedavi başarısına erişilmiştir.
Ozon Terapi Retinitis Pigmentosa hastalığında görme alanında büyük düzelme meydana getirir, görme keskinliğini arttırır.
Ozon Terapi, vücudun antioksidan kapasitesini artırması ile, antienflamatuar ve damarları iyileştirici etkileri ile araştırmacıların ilgisini çekmiş ve ozon terapinin yaygın olduğu ülkelerde ilk kullanılmaya başladığı günden bu yana tedavi başarıları giderek artmıştır.
Ozon Terapi olmadan, bu hastalıkta görme alanı değerinde normalde yılda %16 kayıp beklenir. Ozon Terapi alan hastaların en zayıf ilerleme gösterenleri bile görme alanı değerlerinde %8 iyileşme kaydetmişlerdir.
Yılda 2 kez Ozon Terapi alan Retinitis Pigmentosa hastalarında iyileşme kesintisiz devam eder, 5 yılın sonunda ortalama %70 oranında iyileşme tespit edilmiştir.
Ozon Terapi ile 5 yılın sonunda görme keskinliğinde de %42 oranında iyileşme tespit edilmiştir.
Retina Dekolmanında Ozon Tedavisi
Ozon terapi retina ayrılması (retina dekolmanı) vakalarında tedaviyi takiben 1 ay içinde fonksiyonel aktiviteyi düzeltebilmektedir. Bunu araştıran klinik çalışmada izlemeler Elektroretinografi (ERG), Maküler ERG (MERG), ve Ritmik ERG (RERG) ile yapılmış, ve bulgular ozon terapinin etkinliğini kanıtlamıştır.
Daha fazla içerik ve bilgi için -> Göz Hastalıklarında Tedavilerimiz sayfamızı ziyaret edin!