Miyom Nedir, Neden Olur?

Ozonterapi ile Miyom Tedavisi

Kadınlarda rahimin ameliyatla çıkarılmasının baş sebebi olan miyomlar rahimde büyümüş düz kas kitlelerinden oluşurlar.

Bu kitlelerden ameliyatsız kurtulabilirsiniz çünkü ozonterapi ve özel bir beslenme programı ile miyomların küçülmesi mümkündür.

Miyomlar Nerede Olur?

Miyomlar çoğunlukla rahmin kas duvarının içinde büyürler ancak rahmin içine doğru veya dışına doğru da büyüyebilirler. Bazen rahmin yakınında ama tamamen dışında da görülebilirler.

Miyom ozonterapi ile ameliyatsız tedavi edilebilir. Ozon tedavisi

Miyom Hızlı mı Büyür?

Miyomlar başlangıçta hızla büyür, büyüdükçe bu hız azalır. 2 cm çapındaki bir miyom 4-5 yılda büyüklüğünün 2 katına ulaşabilir. Büyüdükçe yumurta, hatta portakal büyüklüğünde olabilirler. Daha büyük miyomlar da rapor edilmiştir.

Miyom Tehlikeli midir?

Miyomlar adet kanaması dönemlerinde aşırı kanayarak büyük ölçüde kan kaybına sebep olabilirler ve yaşamı tehdit edebilirler.
Aşırı kanama yapmasalar bile miyomlar ağrıya da sebep olabilir.
Başka bir çok sebebin yanı sıra, miyomlar da kısırlık sebebi olarak kabul edilirler. Bkz ->> KISIRLIKTA OZONTERAPİ

Miyom Genç Yaşta Olur mu?

Miyomlar en çok 35–39 yaş arasında tespit edilmekle beraber, 20 yaş altında da görülebilmektedir ve 40 yaş üstü kadınlarda da nadir değildir.

ozonterapi ile ameliyatsız miyom tedavisi ozon tedavisiRahimde Miyom Gelişme İhtimali Nedir?

Ülkemiz miyom görülme sıklığı bakımından; miyomların en çok görüldüğü ABD, Brezilya ve Hindistan’dan oluşan birinci grup ülkelerden hemen sonra gelen grupta yer almaktadır.

Miyom Neden Olur?

Çoğu kronik hastalıkta olduğu gibi miyomların gerçek nedenini henüz bilinmemektedir. Bu konuda sadece spekülasyon ve teori var ancak bu teoriler senelerdir kanıtlanamamıştır.

Miyom Genetik mi?

Miyomların genlerle ilişkili olduğuna dair bir teori, kanıtlanmamış olsa bile uzun yıllardır “neden?” sorusunu soran kadınlara cevap olarak sunulmaktadır. Gerçekte miyomların genlerle hiçbir ilgisi yoktur ve aynı ailede birkaç kadında görülmeleri kesinlikle kalıtsal olduğu anlamına gelmemektedir.

Miyom Hormonal Mi?

İstatistiksel araştırmalar bazen miyomların östrojen, progesteron ve hatta çok fazla kırmızı et veya alkolden kaynaklanabileceğini öne sürmektedir.

Bunlardan bazıları miyomlarla bağlantılı olsa da asıl sebep bunlar değildir.

Örneğin miyomlar büyürken östrojen ve progesterondan faydalanıyor gibi görünmektedir ancak eğer oluşmalarına yol açan neden bu hormonlar olsaydı, bu durumda bütün kadınlarda cinsel olgunluğa erişmelerini müteakip miyom gelişmesi gerekirdi.

Miyomun Asıl Sebebi Nedir?

Miyom, aslında bakteri veya virüs bulaşmalarının yol açtığı enflamasyon sırasında oluşur.

İlk olarak 1934 tarihli bir yayında ileri sürülmüş olan teori, yıllar içinde giderek daha çok sayıda taraftar bulmasına rağmen doğru araştırmalarla test edilmediğinden ötürü, günümüze gelene dek kanıtlanamamıştır.

Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre seks yoluyla 30’dan fazla cins bakteri, virüs ve parazit bulaşıyor ve dünyada her gün 1 milyondan fazla CYBH (cinsel yolla bulaşan hastalık) kapılmaktadır.

Bu CYBH vakalarının çoğu erkekte de kadında da asemptomatiktir (belirtisiz seyreder).

Ancak belirti versin vermesin, bu enfeksiyonların bir kısmı kadınlarda birkaç aydan birkaç yıla varan süre sonra miyom olarak sonuçlanabilir. Erkeklerde de çoğunlukla prostatit nedenidirler.

Dünyada CYBH görülme sıklığı yıllar içinde giderek artış göstermektedir. Miyom görülme sıklığı da buna paralel olarak artmaktadır. Bkz ->> Dünya Sağlık Örgütü İstatistikleri

Bilimsel araştırmalarda, dünyada en çok CYBH görülen bölgelerde miyomların da görülme sıklığı en yüksek olduğu tespit edilmiştir.

Yukarıda sayılan nedenler, bizi miyomun bir CYBH sonucu gelişen enflamasyona bağlı olduğu sonucuna götürmektedir.

En büyük risk faktörü olarak son yüz yıldaki cinsellikle ilişkili yaşam tarzı değişiklikleri öne çıkmaktadır.

Miyomlarla İlişkili Bulunan Mikroplar Hangileridir?

EBV Herpesvirüsler

  • EBV dünyadaki en yaygın insan virüslerinden biridir ve başta tükürük olmak üzere vücut sıvıları yoluyla bulaşır.
  • EBV bulaşıcı mononükleoz’a (enfeksiyöz mononükleoz veya mono; öpücük hastalığı) ve pek çok başka hastalıklara neden olabilir.
  • EBV enfeksiyonuna karşı koruma sağlayacak bir aşı yoktur.
  • Bulaştığında kalıcı enfeksiyona neden olur.
  • EBV tümör oluşturucu bir etkiye sahiptir.
  • İlk olarak Afrika kıtasında çocuklarda salgın hastalık olarak görülen lenf düğümü tümörlerinde izole edilmiştir.
  • Tanımlanan ilk onkojenik (habis tümör oluşturan) virüstür (Burkitt lenfoma).
  • 60’tan fazla çeşidi vardır.
  • EBV’nin virolojik sınıflandırma adı HHV-4’dür (Human Herpes Virus-4).

Ozonterapi ile ameliyatsız miyom tedavisi. Ozon Tedavisi

Polyomavirüsler

İnsanda ölümcül kanserlere neden olabilen bir virüs ailesidir. Bu aileden olan JC virüsünün, cinsel yolla bulaştığında miyoma sebep olduğu gösterilmiştir. Geniş bilgi için ->> Virüsler ve Miyomlar

Streptokoklar

Streptokokların 50’den fazla grubu ve bu gruplarda çok sayıda değişik türleri bulunur. Bir kronik enfeksiyon genellikle birden fazla suş nedeniyle gelişir.

Örneğin, Grup-B Streptokoklar (GBS), genellikle kadınların vajina ve idraryollarında yerleşerek üreyen bir streptokok türüdür. Çeşitli enfeksiyon hastalıklarının sebebidir, ve miyom komplikasyonu olarak kalp zarı iltihabına da yol açtığı vakalar bildirilmiştir.

  • GBS, erken doğum ve yenidoğan enfeksiyonunun önemli bir nedenidir (sepsis, pnömoni, menenjit, ensefalopati).
  • GBS, vajinada belirti vermeden çoğalmasını sağlayan maddeler ürettiği gibi, hastalandırıcı faktörler de üretir.
  • GBS’ye karşı konak savunması çok yönlüdür ve GBS bazılarını kendi yararına kullanabilir.
  • GBS genitoüriner floranın zararsız bir parçası iken nasıl hastalık yapıcı hale geçtiğini bilmek iyileştirici yaklaşımların anahtarıdır.

Streptokok-B enfeksiyonları toplumda giderek daha sık görülmektedir.

Tabii bu patojenlerin hastalık yapabilmeleri için bağışıklığın zayıf olması gerekir. Güçlü bir bağışıklık mikropların vücudu istila etmesine normalde izin vermeyecektir.

Dolayısıyla, miyom gelişiminde hasta ve zayıf bir bağışıklığın da rolü vardır. Okuyunuz ->> Koruyucu Tedavi Olarak Ozonterapi

Miyom Nasıl Gelişir?

Miyoma varan hastalık sürecinde; enfeksiyonu (bulaşma) enflamasyon (iltihaplanma) izlerken, sağlıklı hücreler hastalanır.  Bu mutasyona uğramış hasta hücreler, hayatta kalmak için savaşırken sonunda miyomlara dönüşecek kitleler oluştururlar.

Miyom Nasıl Küçülür?

Miyomları oluşturan nedenlere yönelik, doğru planlanmış bir tedavi bu selim tümörleri yavaş yavaş küçültüp yok edebilir.

Tedavide en etkili yöntem Ozonterapi’dir. Miyom ve diğer jinekolojik hastalıklarda çeşitli yöntemleri bir arada uygulanır. Geniş bilgi için ->> Kadın Hastalıklarında Ozonterapi

Zira ozonterapi bağışıklığı güçlendirir ve güçlü anti-viral, antibakteriyel etkileri vardır. Kan yoluyla uygulandığında bu etkilerini bütün vücutta vücudun bütün organlarında gösterir.

Ozonun vücuda zarar vermeyen bir dezenfektan olduğu da bilinmektedir. Enfeksiyon olan organlara ozon verilmesi bu hem dokulardaki lokal enflamasyonu gidermektedir.

Araştırmalara bakılırsa aynı zamanda belli bazı diyetlerle beslenmek de bu durumu büyük ölçüde kötüleştirmektedir. Bu nedenle kişiye özel bir beslenme programı da tedavinin ayrılmaz bir parçasıdır.

Bu tedavi ile sadece bir organınızdan olmayacak ve bir ameliyattan ve narkoz almaktan kurtulmayacak; aynı zamanda uzun süreli antibiyotik kullanımının yaratacağı pek çok komplikasyondan da korunmuş olacaksınız (antibiyotik direnci, fırsatçı maya ve mantar enfeksiyonlarında artış, mide hastalıkları, cilt sorunları, bağırsak florasında bozulma, karaciğer intoksikasyonu, alerjik reaksiyonlar, bağışıklığın zayıflaması, antibiyotiklerin yan etkileri vb)

Sonuç

Enerji Klinik’e gelin ve kaçınılması gereken yiyecekler, yenilecek yiyecekler ve dozajlı takviyeler de dahil olmak üzere, Dr. Nilgün Eröztürk’ün geliştirdiği özel tedavi protokolü ile miyomlarınızın iyileşmesine nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

× Size nasıl yardımcı olabiliriz?